Sammy Nyman Murheista paljon puhutaan mutta suotta on se koska kaunis, niin kaunis on elämä.

Atlantis, totta vai tarua?

 • Atlantiksen on perinteisesti uskottu sijaitsevan keskellä Atlantin valtamerta.
  Atlantiksen on perinteisesti uskottu sijaitsevan keskellä Atlantin valtamerta.
 • Tarujen Atlantis.
  Tarujen Atlantis.
 • Pyramideja Antarktiksella?
  Pyramideja Antarktiksella?
 • Pyramideja on monenlaisia.
  Pyramideja on monenlaisia.
 • Pyramideja Kuuban edustalla merenpohjassa.
  Pyramideja Kuuban edustalla merenpohjassa.
 • Kateeksi käy sukeltajia jotka saavat seikkailla Atlantiksen raunioilla.
  Kateeksi käy sukeltajia jotka saavat seikkailla Atlantiksen raunioilla.
 • Bosnian pyramidi Euroopassa.
  Bosnian pyramidi Euroopassa.
 • Bosnian pyramidi Euroopassa.
  Bosnian pyramidi Euroopassa.

Pikkupoikana kuulin kerrottavan tarunhohtoisesta Atlantiksen valtakunnasta. Kreikkalaisen historioitsijan Platon mukaan Atlantis oli vauras ja menestyvä saarivaltio joka kohtasi tuhonsa valtakunnan painuessa meren alle. Tuo tarina palasi mieleeni siinä vaiheessa kun Kari Tapion laulamasta Atlantis iskelmästä tuli radiohitti. Haluan kerätä mielenkiintoisimmat seikat samaan artikkeliin sinua varten. Muistakaa että minä vain kertaan kuulemaani ja lukemaani, harva meistä oli paikalla kun pyramideja rakennettiin tai kun Atlantis vajosi mereen. Tehdäksemme matkastamme merten syvyyksiin kiinnostavan, käytämme armotta hyödyksi salaliittoteorioita.

 

VEDENALAINEN MAAILMA

Atlaniksen on luultu tai sanottu löytyneen monia kertoja mitä yllättävimmistä paikoista koska Atlantis ei suinkaan ole ainut muinainen meren pohjalle painunut paikka maailmassa. Merenpohjasta löytyy pyramideja, temppeleitä ja kaupunkien raunioita kivillä vuorattuine teineen kaikkineen. Syy tähän on jääkauden päättyminen n. 20.000 vuotta sitten. Silloin jäätiköt alkoivat sulamaan ja nostivat merenpintaa kymmeniä metrejä. Monet asutut alueet jäivät sen vuoksi auttamatta nousevan veden alle ja aikojen saatossa niiden sijainti ja olemassaolo saattoi helposti unohtua. Jotkin näistä paikoista kuitenkin elävät legendojen ja tarujen muodossa. MINOALAISTEN TUHO

Kreetan seudulla tapahtui 5000 vuotta sitten jotain minkä seurauksena minoalaiset katosivat kartalta. Heitä pidetään Euroopan ensimmäisenä korkeakulttuurina joka myös ensimmäisenä Euroopassa oli kehittänyt oman kirjoitetun kielensä. He olivat myös taitavia merenkulkijoita joiden laivaston rinnalla jopa Egyptin myöhemmät laivastot kalpenivat. He palvoivat kauhistuttavaa olentoa jolla oli käärmeen pää ja suorittivat tälle ihmisuhrauksia. Lopulta valtava maanjäristys, tulivuoren purkaus ja sitä seurannut tsunami tuhosi heidän sivilisaationsa. Tämä kaikki voisi nopeasti ajateltuna sopia kertomukseen Atlantiksesta, mutta me jatkamme omaa matkaamme "jännän äärelle" ja kirjaimellisesti pintaa syvemmälle. 

 

Platon kirjoitus Atlantiksesta englanniksi käännettynä:

"Many great and wonderful deeds are recorded of your state in our histories. But one of them exceeds all the rest in greatness and valour. For these histories tell of a mighty power which unprovoked made an expedition against the whole of Europe and Asia, and to which your city put an end. This power came forth out of the Atlantic Ocean, for in those days the Atlantic was navigable; and there was an island situated in front of the straits which are by you called the Pillars of Heracles; the island was larger than Libya and Asia put together, and was the way to other islands, and from these you might pass to the whole of the opposite continent which surrounded the true ocean; for this sea which is within the Straits of Heracles is only a harbour, having a narrow entrance, but that other is a real sea, and the surrounding land may be most truly called a boundless continent. Now in this island of Atlantis there was a great and wonderful empire which had rule over the whole island and several others, and over parts of the continent, and, furthermore, the men of Atlantis had subjected the parts of Libya within the columns of Heracles as far as Egypt, and of Europe as far as Tyrrhenia. This vast power, gathered into one, endeavoured to subdue at a blow our country and yours and the whole of the region within the straits; and then, Solon, your country shone forth, in the excellence of her virtue and strength, among all mankind. She was pre-eminent in courage and military skill, and was the leader of the Hellenes. And when the rest fell off from her, being compelled to stand alone, after having undergone the very extremity of danger, she defeated and triumphed over the invaders, and preserved from slavery those who were not yet subjugated, and generously liberated all the rest of us who dwell within the pillars. But afterwards there occurred violent earthquakes and floods; and in a single day and night of misfortune all your warlike men in a body sank into the earth, and the island of Atlantis in like manner disappeared in the depths of the sea. For which reason the sea in those parts is impassable and impenetrable, because there is a shoal of mud in the way; and this was caused by the subsidence of the island."LENNOKKAITA TEORIOITA

Varhaisin maininta Atlantiksesta taitaa tosiaan olla kreikkalaisen Platon kirjoituksissa. Hän kirjoitti n. 2370 vuotta sitten muumuassa sellaista että Atlantin mereltä nousi vahva ja vauras kansa joka halusi valloittaa koko Euroopan ja Aasian. Tuohon aikaan Atlantin merellä pystyi navigoimaan koska heidän suuren saarensa luota pienempien saarten ryhmää seuraamalla saattoi matkustaa kokonaan toiselle mantereelle. He olivat juuri voittaneet suuren sodan kun vain yhden yön aikana heidän suuri saarensa vajosi meren uumeniin.

Atlantis oli maailman ensimmäinen suurvalta. Sellainen, joka saattoi toimia kaikkialla maailmassa. Tästä kertoo muinainen ja silti lähes täydellinen maailmankartta, joka on tehty aikana jolloin eurooppalaisten katsotaan tunteneen vain hyvin pienen osan planeetastamme. Tämän ei siis pitäisi olla mahdollista mutta silti sellainen kartta oli tuhansia vuosia sitten päätynyt Egyptiin josta sen maailmalle ryöstivät muistaakseni Ranskalaiset. Tuollaisen kartan tekeminen tuhansia vuosia sitte olisi ollut mahdollista vain jos heillä oli nopeat kulkuyhteydet kaikkialle maailmaan. Myös Ancient astronauts dokumenttisarjassa on ollut samasta aiheesta puhetta, tosin he yhdistivät maailmankartan avaruusolentoihin.

Kiinasta on löydetty merkillisiä muumioita jotka ovat selvästi länsimaista syntyperää. Hyvin pitkiä ihmisiä joilla punertavat hiukset. Näitä muumioita ei kuitenkaan ole yhdistetty Atlantikseen. Miksi siis mainitsen asiasta? Koska Atlantis oli todella laajalle alueelle levittäytynyt saarivaltio eikä rajoittunut vain yhteen suureen saareen. Olisi typerää olettaa koko väestön kuolleen tuona kohtalokkaana yönä, pakolaisia on varmasti lähtenyt evakkoon eri puolille maailmaa.

Eloonjääneillä oli tärkeä tehtävä, he pyrkivät pelastamaan ja säilyttämään edes osan Atlantiksen saavuttamasta teknologian ja tiedon tasosta. Niinpä Atlantiksen pakolaisia aarteineen ja kirjoituksineen päätyi eri puolille maailmaa. Myöhemmät korkeakulttuurit ovat mahdollisesti Atlantiksen pakolaisten avulla nousseet omaan kukoistukseensa.

Atlantiksen asukkaiden kerrotaan olleen pitkiä ja vaalea -tai punahiuksisia. Kun konkistadorit vielä kartoittivat ja tutkivat etelä-amerikkaa, intiaanit kertoivat heille oudosta punatukkaisesta heimosta joka oli ilmestynyt kauan sitten näille maille ja eläneet omissa oloissaan. Kukaan ei ollut uskaltautunut heidän kyläänsä. Konkistadorit löysivät kylän sieltä missä sen kerrottiin olevan mutta he löysivät merkkejä siitä että punatukkaisen heimon viimeiset edustajat olivat kuolleet kauan ennen heidän saapumistaan Amerikkaan. Olivatko he Atlantislaisten pakolaisten jälkeläisiä, jotka olivat saapuneet sinne muuttamaan kylä -ja heimoyhteisöt korkeakultuuriksi? Sellaisia olivat ainakin Inkat, Mayat ja Azteekit.

Atlantiksen asukkailla kerrotaan ollen niin korkea teknologian taso että emme välttämättä vieläkään ole edenneet samalla tasolle heidän kanssaan. Voi vain miettiä millaista teknologiaa se voi tarkoittaa. Melko varmasti se olisi jotain hyvin erilaista kuin meidä mikrosirumme ja virtapiirimme, jotain paljon "alkukantaisempaa" ja silti vaikeammin ymmärrettävää. Natsitutkijat olivat Atlantiksen jäljillä mutta sota ja sen myötä heidän Atlantis-projektinsa päättyi ennen kuin he kerkesivät löytämään etsimäänsä. Luultavasti he halusivat löytää jotain mitä hyödyntää sotakäytössä, erikoista tässä on se etä he etsivät Atlantista Antarktikselta. Joidenkin teorioiden mukaan Antarktis on yhtä kuin Atlantis.


PYRAMIDIT, HAUTOJA VAI JOTAIN AIVAN MUUTA?

Suurimmalle osalle tulee pyramideistä puhuttaessa ensimmäisenä mieleen Egypti. Eikä suotta, sen jälkeen kun ensimmäinen pyramidi löytyi Niilin länsirannalta 1842, oli niitä vuoteen 2008 mennessä löydetty seudulta peräti 118 ja vuoteen 2012 mennessä oli kaivettu esiin jo 138. Jotkut ovat saattaneet elokuvien myötä tutustua etelä/väli-amerikan pyramideihin mutta harva tietää että pyramideja on kaikkialla. Kiina ei ehkä ole ensimmäinen paikka mielessä näihin asioihin liittyen mutta sieltäkin on löydetty yli 300 pyramidia. 

Jostain syystä muinaiset ihmiset alkoivat samoihin aikoihin rakentaa samankaltaisia suuria pyramideja joka puolelle planeettaa. Näiden on uskottu olevan lähinnä hautoja tai jonkinlaisia rituaalipaikkoja, mutta niihin liittyy jotain varsin merkittävää. Avaruus. Nimittäin pyramidien on huomattu olevan sijoitettu niin että ne mm. muodostavat keskenään taivaalta tuttuja tähtikuvioita.  

Euroopasta on löydetty pyramidi Bosniasta ja jäätiköiden sulaessa myös Antarktikselta on paljastunut pyramidilta vaikuttava kohde. Voisiko se olla asia jota natsitutkijat siellä olivat etsimässä, miksi? Ehkä he sittenkin tiesivät Atlantiksesta paljon enemmän kuin oletamme. Pyramideja on siis käytännössä jokaisella mantereella ja niistä suurin osa jo tuhansia vuosia piilossa maan ja kasvuston alla. Niiden on väitetty olevan jonkinlaisia energianlähteitä tai jopa avaruusaluksia. Tuo avaruusalusteoria on minustakin hieman älyvapaa mutta toisaalta jos Marsista tullaan koskaan löytämään pyramideja (jota salaa toivon) niin se ei kuulosta enää lainkaan hullulta. Niin ja kyllä, Marsista väitetään satelliittien ottamien kuvien perusteella löytyvän myös pyramideja. Luultavasti optinen harha mutta sekin selviää aikanaan.


MEREN MUINAISET SALAISUUDET ODOTTAVAT LÖYTÄJÄÄNSÄ

Merenpohjasta on viime vuosina tehty ihmeellisiä löytöjä joista en ainakaan itse ole juuri huomannut valtamedian uutisoivan. Atlantis on tavallaan löydetty jo moneen kertaan, tai pieniä osia tuosta laajalle levittäytyneestä saarimuodostelmasta. Uusinta merenalaista pyramidia on väitetty jopa 20.000 vuotta vanhaksi sillä perusteella että niin kauan aikaa sitten oli tuo seutu merenpinnan yläpuolella. Aikaisemmin Egyptin pyramidien iäksi sanottiin 5000 vuotta mutta siitäkin on ollut kovasti kiistelyä, ovatko ne todellisuudessa reilusti yli 10.000 vuotta vanhoja.

Voisivatko nämä ympäri maailmaa rakennetut pyramidit olla osa sitä suurta teknologian ja tietoisuuden tasoa joka Atlantislaisilla oli käytössään? Kenties pyramidien todellinen tarkoitus katosi heidän mukanaan.

Kivestä rakennetut kaupungit, temppelit ja pyramidit ovat kaikki hyisen meren pohjalla odottamassa löytäjäänsä. Pala palalta täydellinen maailmankartta alkaa vihdoinkin rakentua. On jännittävää ajatella mitä sieltä saattaa vielä paljastua, kenties jotain mikä pakottaa meidät vielä kirjoittamaan historian uusiksi. Ihminen on uteliaisuudessaan kurkottamassa kättään jo toisille planeetoille ja katseemme osoittaa kohti huipputeknologista tulevaisuutta, mutta ehkä meidän pitäisi katsoa uudemman kerran menneisyyteen ja oikeasti tutkia kaikki nämä ihmeelliset asiat joita muinaiset meille jättivät. Paljon on vielä löytämättä.

 

ATLANTIS-DOKKAREITA YOUTUBESSA:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija